DruštvoLica Niša

“Cveće, a ne smeće”. Nova akcija Mediane protiv kabastog otpada

Odlaganje kabastog otpada pored kontejnera sve češća je slika u Nišu. Kreveti, dušeci, i drugi delovi nameštaja često se nađu naslonjeni na sam kontejner. Čak su pojedini sugrađani pokušavali i da ga ubace u podzemni kontejner, a kako nisu uspeli on bi ostajao zapušen. Tako su radnici Mediane zaticali wc šolje, razni građevinski aparat i druge kućne aparate u podzemni kontejner. Kako bi to sprečili i osvestili građane, oni su u saradnji sa Gradom pokrenuli akciju “cveće, a ne smeće”.

Ova jedinstvena akcija podrazumeva postavljanje cvetnih aranžmana oko podzemnih kontejnera. Ovom kampanjom žele da pokažu da kabastom otpadu tu nije mesto.

Foto: Grad Niš

Stubovi okićeni cvećem postavljeni su kod podzemnih kontejnera u Nikole Pašića, a prema najavama u planu je da se oni postave na više lokacija u gradu.

Foto: Grad Niš

Podsećaju da je Grad počeo da otvara reciklažna dvorišta u koja građani mogu da odnesu svoj kabasti otpad i da konačno zaborave na lošu naviku da ga odlažu u centru grada.

Foto: Grad Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Super ideja! Blokirajte prilaze podzemnim kontejnerima, a sad kad krenu redovni skupljači besplatnih pelcera, ostaće samo rupe i blato po tim stubovima……

  2. Ma kakvo cveće, nema pomoći bez kazne ništa, svaka zgrada da bude odgovorna za svoje kontejnere, za nered sledi kazna, a oni neka pronalaze krivce i vode računa ko baca van kontejnera, ovako Sizifov posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com