Kultura

Čuveni kontrabasista i rođeni Nišlija Nenad Vasilić održaće koncert u svom gradu

Nenad Vasilić – kontrabasista, kompozitor, pedagog i rođeni Nišlija, na evropskoj jazz sceni prisutan je poslednjih dvadeset pet godina.

Svoju autorsku muziku u sastavu „Nenad Vasilić Trio“ izvodi širom Evrope, a niška publika imaće priliku da ga sluša u subotu 02. jula na koncertu koji u „Banovini“, u dvorištu zgrade Univerziteta, organizuje „SKC Niš“.

– Sa Vasilićem u Nišu sviraju Marko Živadinović (harmonika) i Romed Hopfgartner (saksofon) -sastav koji retko nastupa u Srbiji, što doprinosi atraktivnosti ovog koncerta.- saopštili su organizatori.

Foto: Tanja Drobnjak

Jedan od povoda za novi niški nastup je i nedavno objavljen koncertni album „Nenad Vasilić Trio LIVE“ na kojem se nalaze i tri kompozicije snimljene u Nišu, u kojem je Vasilić poslednji put nastupio još pre tri ipo godine, i kojem se uvek sa posebnom emocijom vraća.

Od tada je objavio dva albuma, započeo projekte „Nenad Vasilić Bass&Strings“ , „Nenad Vasilić&Big Band“, i postao redovni profesor na Jazz akademiji u Berlinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com