Sport

Čukarički i Radnički podelili bodove

Fudbaleri Radničkog remizirali su bez golova sa Čukaričkim na gostovanju, u premijernoj utakmici 27. kola Superlige Srbije.

Duel na Banovom brdu bio je ispod očekivanja, uglavnom se vodila borba na sredini terena, bilo je veoma malo šuteva na gol, a sva uzbuđenja desila su se u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je golman Radničkog Borivoje Ristić dva puta bravurozno intervenisao i sačuvao bod niškoj ekipi.

Radnički je ponovo igrao sa trojicom u zadnjoj liniji i deluje da će trener Vladimir Gaćinović u nastavku sezone forsirati takvu formaciju.

Prvi ozbiljniji pokušaj na meču viđen je u 19. minutu. Posle centaršuta Docića iz kornera odbrana Nišlija je reagovala, Žarko Marković je izbio loptu, ali je ona došla do Čolovića, koji je sa 16 metara šutirao iz prve i bio zamalo neprecizan.

Gosti su prvi put zapretili u 24. minutu, ali je udarac Gavrića sa više od 30 metara bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena Čolović je još jednom bio u centru pažnje. Pokušao je sa 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola Ristića.

Radnički je u drugo poluvreme ušao odvažnije, a najbolju priliku za pogodak imao je u 57. minutu. Gavrić je sam sebi stvorio poziciju. Prošao je po levoj strani, “cimnuo” u desno i sjajno šutirao kontra nogom sa 18 metara, ali je golman Petrović bio na mestu i skrenuo je loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla i loše intervencije odbrane “brđana”, na loptu je natrčao Todor Petrović i bio neprecizan.

Do sudijske nadoknade vremena više nije bilo uzbuđenja, a onda je u tih sedam minuta Čukarički napao svim silama i viđena je prava opsada gola Radničkog. U 91. minutu je Docić, u svom stilu, prevario kompletnu odbranu Radničkog i proturio perfektan pas u prazan prostor za Pantića. Ovaj je izašao sam pred Borivoja Ristića, imao je situaciju bolju od penala, tukao sa 12 metara, ali mu je kapiten Nišlija ušao u šut i fantastično odbranio.

U 95. minutu je Docić iz prekida proigrao Rakonjca. Njegov prvi pokušaj iz dobre pozicije odbranio je Ristić, lopta mu se posle toga ponovo vratila u posed, usledio je novi udarac, a „saveznik“ Radničkog bila je stativa.

U poslednjim sekundama su domaći posle udarca Docića tražili od sudije Marka Ivkovića da im prizna pogodak, ali je bilo očigledno da je igrač utakmice Ristić zaustavio loptu na gol-liniji.

Vladimir Gaćinović, trener FK Radnički nakon meča:

“Mogu da budem zadovoljan osvojenim bodom. Bila je ovo generalno slaba utakmica. U prvom poluvremenu nismo imali tečnost u igri koju smo želeli. U drugom smo imali neke šanse, doduše imali su i oni, ali kada se sve sabere i oduzme ovo je realan rezultat. Gostovanje Čukaričkom je jedno od najtežih u ligi, uzeli smo bod koji nam dosta znači i moramo biti zadovoljni ovim rezultatom”.

“Imali smo dve kolosalne šanse u sudijskoj nadoknadi vremena i ostaje velika žal što nismo makar jednu pretvorili u gol i osvojili tri boda. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Bila je tvrda, borbena i sa dosta duela na sredini terena. Mi smo čekali svoj momenat i dočekali ga u finišu, ali nismo uspeli. Fudbal je takav, idemo dalje i čekamo nove izazove”, rekao je Dušan Đorđević, FK Čukarički.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com