Kultura

„ČUDESNA OTKRIĆA STAROG SVETA“ predavanja australijskog arheologa Geri Kenta u Nišu

Poznati australijski arheolog Gari Kent biće gost Grada Niša i Turističke organizacije Niš od 17. do 21. aprila 2019. godine, kako bi snimao film o istoriji Niša i Konstantinu Velikom. Osim toga održaće i seriju interesantnih predavanja o svojim dosadašnjim istraživanjima.

Gari Kent je arheolog i internacionalni govornik. Kao arheolog uradio je velika istraživanja starojevrejske i egipatske kulture, uključujući mnogobrojna istraživačka putovanja u biblijske zemlje i egipatska arheološka mesta. Kao osnivač i glavni govornik „Pisano je“ Gari se trudio da njegove prezentacije budu fokusirane na ono što današnje društvo interesuje. Osnivač je i programa „Neverovatno putovanje“ čije emisije se danas emituju širom sveta.

Arheolog Gari Kent držaće predavanja „Čudesna otkrića starog sveta“ u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, u ulici Garsije Lorke bb u Nišu od 17. do 21. aprila, svake večeri od 18 do 19 časova.

Ulaz na sva predavanja je besplatan.

Raspored predavanja:

17. april – Čuda starog Egipta
18. april – Propast Tira
19. april – Kir Veliki
20. april – Misterija srebrnog svitka
21. april – Velike imperije koje su vladale svetom

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com