Društvo

Crveni krst Niš obeležava svetski dan i nedelju Crvenog krsta

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i nedelju Crvenog krsta od 8. do 15. maja, Crveni krst Niš obeležiće temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je ”Unstoppable – Nezaustavljivi” – Računajte na nas zato što i kada je najteže i dalje smo zajedno.
.Crveni krst Niš je u okviru nedelje Crvenog krsta danas na uličnoj akciji javno predstavio svoje programe i aktivnosti, a to će učiniti i sutra od 11 časova.
U ponedeljak će biti podeljene zahvalnice volonterima koji su bili angažovani za vreme vanrednog stanja 2020. godine izazvanog pandemijom KOVID-19, a u utorak će podelom zahvalnicama dobrovoljnim davaocima krvi za 10. i 20. davanje biti obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi.
U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta tokom naredne nedelje biće organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, javno predstavljanje programa Crvenog krsta Niš – promocija programa borba protiv trgovine ljudima, programa zdravstvena preventiva, programa promocija humanih vrednosti i pokazna vežba iz prve pomoći
Takodje će biti donirana garderoba osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe i predstavljen program brige o starima i održano predavanje o prevenciji nasilja nad starijim ženama

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com