Društvo

Crveni krst donirao građanima Niša 9.000 paketa

Gradska organizacija Crvenog krsta u Nišu podelila je od početka epidemije 9.000 paketa s osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, izjavila je sekretar te organizacije Sanja Stojanović.

Prema njenim rečima, pakete su dobili socijalno ugroženi stanovnici Niša koji nisu korisnici Narodne kuhinje.

Dodala je da su paketi ukupno težili od 20 do 25 kilograma, s tim što je u paketima sa hranom bilo oko 15 kilograma namirnica, dok su paketi sa higijenskim sredstvima bili teški pet do šest kilograma.

Ona je kazala da su korisnci Narodne kuhinje tokom čitave ove godine, radnim danima, imali tople obroke, a tokom vanrednog stanja i oni su dobijali pakete sa namirnicama i sredstvima za higijenju.

Stojanović je dodala da oko 1.000 korisnika Narodne kuhinje u Nišu dobijaju za vreme državnih praznika, pored toplog obroka i takozvani “pojačani obrok”.

Za predstojeću Novu godinu i Božić, kazala je, korisnici Narodne kuhinje dobiće “pojačani obrok” koji se sastoji od jednog kilograma pirinča, kilograma testenina i četri konzerve humusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com