Sport

Crvena zvezda odbranila Kup u Nišu

Кošarkašice Crvene zvezde mts ubedljivo su savladale Art Basket u finalnom meču nacionalnog Кupa Milan Ciga Vasojević u Nišu i odbranile trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

Igralo se čvrsto od prvog minuta, u čemu su se bolje snašle crveno-bele i posle tri minuta povele 8:2. Uz dosta promašaja oba tima, Zvezda je držala od pet do sedam poena prednosti, sve do 8. minuta kada je Čolić trojkom podigla na 20:9. Brzo se sabrao Art i smanjio minus na jednocifren.

Ponovo se Zvezda odlepila na startu druge deonice na dvocifrenu prednost, a u 15. minutu došla i do „plus 15“ (30:15), pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani. Prvi poen za Art posle šest minuta bez koša postigla je Vučković sa linije penala, a ekipa trenera Dragana Vukovića nastavila je sa dominacijom i do poluvremena, na koje je otišla sa velikih 39:23.

Bolje je Zvezda otvorila i treću četvrtinu, posle tri minuta stigla do 52:27, pogađale su Jakovina, Bojović, Bogićević… Jurio je Art Basket priključak, ali su crveno-bele bile mnogo bolje i sigurnije. Razigrala se Jakovina, pogađala je na drugoj strani Rosić, ali je Zvezda sve vreme bila na više od 20 poena prednosti i na poslednju pauzu otišla sa nedostižnih 64:40.

U poslednjih deset minuta igralo se u istom rotmu, Art nije uspevao ozbiljnije da zapreti, pa su crveno-bele rutinski privele meč kraju i zaslužile veliko slavlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com