Promo vesti

Crédit Agricole Srbija i EIB 50 miliona evra za podršku lokalnoj ekonomiji i projektima

  • Danas je potpisana prva tranša od 30 miliona evra odobrene kreditne linije u iznosu od 50 miliona evra;
  • Crédit Agricole Srbija ima za cilj finansiranje proizvodnih i poljoprivrednih preduzeća u ruralnim sredinama i privlačenje novih klijenata
  • Očekuje se da će kredit da podrži oko 300 malih i srednjih preduzeća i pomogne održavanje 10.000 radnih mesta u Srbiji, uključujući i radna mesta za mlade u okviru Evropske inicijative za zapošljavanje mladih i obuku za zapadni Balkan ( “EIET”)

Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je ugovore o finansiranju u iznosu od 30 miliona evra sa Credit Agricole Srbija AD Novi Sad (Credit Agricole Srbija) kao podršku projektima malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Kredit je usmeren na podršku srpskim kompanijama i pomoć u naporima zemlje da se integriše u Evropsku uniju. Ugovor o finansiranju potpisan danas je prva tranša od ukupno 50 miliona evra kreditne linije koju je već odobrio upravni odbor EIB-a.

Kreditom EIB-a biće finansirani projekti malih i srednjih preduzeća i drugi projekti koje promovišu lokalne vlasti i krajnji korisnici, posebno u oblasti proizvodnje, poljoprivrede i turističkih aktivnosti. U sadašnjem okruženju, ovaj projekat će povećati raspoloživost finansiranja za mala i srednja preduzeća, koji su ključni pokretači ekonomskog i društvenog napretka u Srbiji, i pomoći će ubrzavanju približavanja zemlje partnerima iz EU. Kredit posebno podstiče investicije koje uključuju i zapošljavanje mladih u okviru Evropske inicijative za zapošljavanje i obuku mladih za zapadni Balkan („EIET“)

Kreditom će upravljati Credit Agricole Srbija, srpska filijala francuske Crédit Agricole Grupe, treće najveće banke u Evropi i etablirani tržišni akter u agrobiznis sektoru. Deo sredstava može biti na raspolaganju za podršku obuci i zapošljavanju mladih u okviru malih i srednjih preduzeća. Očekuje se da će pružiti direktnu podršku za oko 300 kompanija i održati oko 10.000 radnih mesta.

„Banka Evropske unije nastavlja sa aktivnostima podrške lokalnim preduzećima u Srbiji. Ugovor potpisan sa Crédit Agricole Srbija poboljšaće pristup srpskih kompanija, uključujući brzo rastuće kompanije sa srednjim kapitalom, dugoročnom finansiranju pod povoljnim uslovima, sa pozitivnim efektima na tržište rada i socijalno okruženje. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo svoju dugogodišnju i uspešnu saradnju sa Crédit Agricole Groupom. “, Rekao je Matteo Rivellini, šef divizije za kreditne operacije EIB-a u Hrvatskoj, Sloveniji i zapadnom Balkanu.

„Credit Agricole Srbija nastoji da bude vodeći partner srpske privrede pružajući kompanijama srednjeg kapitala atraktivna finansijska rešenja. Naša kontinuirana i plodna saradnja sa Evropskom investicionom bankom doneće mogućnost lokalnim kompanijama da dalje razvijaju svoje poslovanje, zaposle više ljudi i daju pozitivan impuls integraciji Srbije u EU. “, Izjavio je g. Carlos de Cordoue, predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija.

Više informacija o:

EIB u Srbiji

Od 2000. godine, Evropska investiciona banka pozajmila je Srbiji više od 5,74 milijardi evra, podržavajući saobraćajnu i ekološku infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, istraživanje i razvoj i mala i srednja preduzeća

EIB na Zapadnom Balkanu

https://www.eib.org/en/publications/the-eib-in-the-western-balkans

EIB grupa jedan je od najvećih međunarodnih finansijera u regionu. Tokom poslednjih 10 godina, EIB je obezbedila preko 8 milijardi EUR novih finansija zapadnom Balkanu. To odražava našu posvećenost podržavanju izgradnje i unapređenja ključne infrastrukture, kao i našu višedimenzionalnu pomoć privatnom sektoru u regionu, što sve jača politiku proširenja EU u regionu.

Crédit Agricole Srbija

https://www.creditagricole.rs/Pocetna

Crédit Agricole banka Srbija je članica Crédit Agricole grupe, vodećeg partnera francuske ekonomije i jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi. Crédit Agricole je vodeća banka za poslovanje sa stanovništvom u Evropi, prva u asset menadžementu, prva u osiguranju i treća u projektnom finansiranju. Izgrađena na snažnim korenima kooperative, sa svojih 141.000 zaposlenih i 30.000 rukovodilaca u lokalnim i regionalnim bankama, Crédit Agricole grupa je odgovorna i responzivna banka koja uslužuje svojih 51 milion klijenata, 10.1 miliona zajedničkih akcionara i 900.000 pojedinačnih akcionara. Zahvaljujući modelu univerzalnog bankarstva fokusiranog na klijenta, koji se zasniva na saradnji između banaka za poslovanje sa stanovništvom  i poslovnih linija, Crédit Agricole grupa je vodeći partner u podržavanju klijenata u njihovim projektima u svim oblastima poslovanja sa stanovništvom kroz specijalizovane poslovne linije: dnevno poslovanje, štednja, stambeni i potrošački krediti, osiguranje, privatno bankarstvo, asset menadžment, lizing i faktoring i koroporativno i investiciono bankarstvo. Crédit Agricole se takođe ističe po svojoj dinamičnoj i inovativnoj politici društveno odgovornog poslovanja za dobrobit privrede. Ova politika zasnovana je na pragmatičnom pristupu koji je prožet kroz celu grupu i angažuje svakog zaposlenog.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d5805.391839932798!2d21.89926332458508!3d43.32062457205992!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b1bfd28b99f1%3A0x8823237bb25d39d9!2sCredit+Agricole+Srbija!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1562319356826!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com