Promo vesti

Crédit Agricole Grupa: Osnovni neto prihod 1.924 miliona evra u Q3 2019. godine

U trećem kvartalu 2019. godine, Crédit Agricole Grupa objavila je osnovni neto prihod od 1.924 miliona evra. Ovo predstavlja povećanje od + 6.0% u odnosu na treći kvartal 2018. godine. U prvih devet meseci 2019. godine osnovni prihod Grupe dostigao je 5.205 miliona evra, što je stabilni rezultat u poređenju sa prvih devet meseci prethodne godine.

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući veoma intenzivnim aktivnostima u svim poslovnim oblastima i primenom Projekta klijent. Rezultati su poboljšani usled snažnog poslovnog zamaha u pogledu kredita, priliva, novih klijenata i stepena opremljenosti klijenata, kao i zbog veće operativne efikasnosti. Ovi rezultati odražavaju važnost i unapređenje strateškog plana Ambicija 2022 koji se zasniva na poslovnom modelu Crédit Agricole univerzalnog bankarstva orijentisanog prema klijentu.

Adekvatnost kapitala Crédit Agricole Grupe (CET1) na kraju septembra iznosi 15,5%, što je povećanje od 0,1%  u poređenju sa krajem juna 2019. godine i 5,8% iznad zahteva regulatora.

Takođe, izdavanjem nepreferencijalnih senior zelenih obveznica (NPS Green bonds) u iznosu od milijadu evra, Crédit Agricole Grupa nastavlja da razvija svoj projekat koji se odnosi na društvo.

____________________________________________________

Crédit Agricole banka Srbija je članica Crédit Agricole grupe, vodećeg partnera francuske ekonomije i jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi. Crédit Agricole je vodeća banka za poslovanje sa stanovništvom u Evropi, prva u asset menadžementu, prva u osiguranju i treća u projektnom finansiranju. Izgrađena na snažnim korenima kooperative, sa svojih 141.000 zaposlenih i 30.000 rukovodilaca u lokalnim i regionalnim bankama, Crédit Agricole grupa je odgovorna i responzivna banka koja uslužuje svojih 51 milion klijenata, 10.1 miliona zajedničkih akcionara i 900.000 pojedinačnih akcionara. Zahvaljujući modelu univerzalnog bankarstva fokusiranog na klijenta, koji se zasniva na saradnji između banaka za poslovanje sa stanovništvom  i poslovnih linija, Crédit Agricole grupa je vodeći partner u podržavanju klijenata u njihovim projektima u svim oblastima poslovanja sa stanovništvom kroz specijalizovane poslovne linije: dnevno poslovanje, štednja, stambeni i potrošački krediti, osiguranje, privatno bankarstvo, asset menadžment, lizing i faktoring i koroporativno i investiciono bankarstvo. Crédit Agricole se takođe ističe po svojoj dinamičnoj i inovativnoj politici društveno odgovornog poslovanja za dobrobit privrede. Ova politika zasnovana je na pragmatičnom pristupu koji je prožet kroz celu grupu i angažuje svakog zaposlenog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com