Društvo

Čopori pasa lutalica ne daju mira Nišlijama

Psi lutalice su veliki problem u Nišu. Ima ih skoro u svakom naselju, a u poslednje vreme čini se da ih ima više nego ikad.

Kreću se u čoporima, laju na vozila i prolaznike što kod građana budi izvesnu nelagodnost.

Problem jeste višegodišnji, a za to što psi završavaju na ulici, najviše su krivi nesavesni pojedinci kao i privatna prihvatilišta.

Često se dešava da kada uklonimo pse sa ulice vidimo da je od deset, bar šest nečipovano. To su neki novi psi koji su na ulicama i oni sasvim sigurno dolaze od onih koji su nesavesni vlasici ili vlasnici prihvatilišta. Na nivou svih pet gradskih opština, doneta je odluka da se u jednom domaćinstvu mogu čuvati maksimalno dva psa, međutim ima i onih koji u stanu čuvaju i po 30 pasa”, kaže Dragoslav Pavlović direktor JKP ,,Mediana“.

U gradu se pre desetak dana pojavila kutija sa štencima koje je “Mediana” morala da zbrine što se ne dešava prvi put.

Foto: Pixabay.com

Događalo se i to da su na određenim mestima na periferiji grada, građani, ne izlazeći iz svojih vozila, izbacivali štence. To vam govori o obimnosti i ozbiljnosti jedne akcije, koju “Mediana” sigurno ne može da sprovede i stane na put ljudima koji to rade. Mi jesmo preduzeće koje ima obavezu da prihvati pse, čipuje ih, steriliše i leči. Naša je dužnost da ih vratimo na stanište, ali teško da možemo da se borimo protiv povećanja populacije pasa”, rekao je Pavlović uputivši poziv svim organima na nivou opština da se pozabave tim problemom kao i komunalnoj miliciji koja može da se uključi u rešavanje problema.

Nadležni u “Mediani” pozivaju građane da prijave problem pasa lutalica preko aplikacije ,,Eko lovac“ ili društevnih mreža kako bi ekipe odmah reagovale, izašle da sklone pse, i obavili njihovu sterilizaciju i kontrolu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com