Hronika

Čopor pasa u Knez Selu podavio živinu i koze. Meštani brinu za bezbednost (Uznemirujuće fotografije)

U Knez Selu u toku dve noći između 17. i 18. novembra i 18. i 19. novembra čopor pasa ušao je u dvorište kuće i prvo u kokošinjcu podavio živinu, a zatim u štali i koze.

Marina, koja živi u Knez Selu i koja je i obavestila našu redakciju o ovom događaju, kaže da se prvi incident dogodio dok su svi bili kod komšije, koji je slavio slavu.

“Bila sam kod komšije, slavio je slavu. Bilo je dosta ljudi. Čuli smo lavež i buku koja je dolazila iz kokošinjca u dvorištu. Svi smo istrčali napolje. Psi su pobegli jer je nas desetak izjurilo napolje, a prizor koji smo zatekli bio je zastrašujuć. Podavili su sve ćurke, devet komada”, kaže Marina za Niške Vesti.

Ona dodaje da se narednog dana dogodio drugi napad pasa, u kome su stradale koze.

“Narednog jutra, zove mene komšika. Ustala je da nahrani koze i da krene na posao. Kada sam došla, imala sam šta da vidim. Psi su podavili i kozice koje su imali”, kaže Marina.

Ona ističe da je zabrinuta, kao i ostali meštani Knez Sela za svoju, ali i sigurnost dece koja svakodnevno idu u školu.

“Na svu sreću, još uvek, nikoga od ljudi nisu napali i povredili. Umeju da laju na prolaznike i idu za ljudima. Pogotovo gde se kreće najviše ljudi, oko škole i na putu do autobuske stanice”, rekla je Marina.

Ona dodaje da je o ovim događajima obaveštena policija i služba Zoohigijene. Iz niške policije potrvdili su da su oba puta izašli na teren po pozivu i da su o ovim događajima obavestili Osnovno javno tužilaštvo.

Foto: M. G. M.

Najveći problem stvaraju nesavesni građani koji svoje pse prepuštaju ulici

Grozdan Mitić, rukovodilac Zoohigijene kaže da su juče dobili poziv od meštana Knez Sela i odmah izašli na teren da sagledaju situaciju.

“U Knez Selu smo zatekli veliki broj pasa po ulicama. Utorkom radimo u opštini Pantelej, tako da ćemo već narednog utorka izaći na teren. Alarmantna je situacija, ali nije lako ni hvatati pse na takvim mestima, jer imaju gde lako da pobegnu”, rekao je Mitić.

Interesantno je, dodaje Mitić, da je zatekao veliki broj rasnih pasa na ulicama.

“Tu su bili veliki rasni psi, tu su bili lovački psi… nemoguće je da su ti psi oduvek na ulici i da su lutalice. Njih je neko izbacio”, istakao je Mitić.

On je dodao da najveći problem, kada su u pitanju psi na ulici u gradu, stvaraju upravo nesavesni vlasnici koji svoje pse izbacuju.

“Nesavesni građani čuvaju do nekog perioda svoje pse, onda ih prepuste ulici. Većina njih nema čip i nije u bazi podataka. To je stvarno veliki problem. Kada bi se svi pridržavali da svoje životnje čipuju i čuvaju, ne bismo imali ni 5% od sadašnjeg broja pasa na ulicama. Ali to je izmaklo kontroli”, poručio je Mitić.

Mitić je uputio apel svim vlasnicima životinja da se pridržavaju Zakona, čipuju svoje životinje i ne izbacuju ih na ulicu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com