Društvo

Članovi udruženja Radne akcije Delijski vis čistili kabasti otpad

Inicijativa članova udruženja Radne Akcije Delijski vis, dobra komunikacija sa preduzećem JKP “Mediana” i Osnovnom školom “Branko Miljković” doveli su do rešavanja problema kabastog otpada i smeća u samom dvorištu škole. Tako je učenike na početku nove školske godine dočekalo čisto i uređeno dvorište u kome će, dok traje lepo vreme, provoditi odmore, a može biti održan i neki čas.

 

 

‚‚Apelujemo na građane da svoj kabasti otpad ili bilo koju vrstu smeća odlože na mestima koja su predviđena za to, jer je nemarno odlaganje odraz nekulture i bahatosti, naročito kada uz to dajemo očigledan primer deci u osnovnoj školi‚‚-  kažu članovi ovog udruženja.

Oni su se posebno zahvalili na brzoj interevenciji JKP ‚‚Mediana‚‚ koje se i sada kao i uvek dozvalo njihovom pozivu da im pomognu mehanizacijom i vozilima oko odvoza smeća koje je pokupljeno.

‚‚U narednom periodu planiramo oplemenjivanje školskog dvorišta novim sadnicama i zelenilom, pa Vas molimo da ukoliko ne želite ili niste u mogućnosti da na neki način pomognete ne stajete na put i ne uništavate postojeće stanje dvorišta‚‚- kažu ovi mladi aktivisti koji su delu grada u kome žive promenili izgled i učinili ga prijetnijim za život.

Foto: RADV

Podsećanja radi  članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis su krajem avgusta uredili su još jedan, treći, sportski teren u ovom delu grada. I ovog puta su im se pridružila javna preduzeća RRA Jug, Mediana i Parking servis. Sređena je okolina igrališta, ograđen je teren, postavljeni su reflektori i nove table za koševe.

„Teren ćemo predati mladim ljudima i deci u ovom naselju kako bi na uređenom prostoru mogli da se bave sportom, igraju fudbal i basket. Mladi će moći da budu na terenu do 11 sati, a onda se reflektori gase da ne bi remetili mir sugrađana koji tu žive“, kazao je tada Milan Spasić, predsednik udruženja Radne akcije Delijski vis.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com