Sport

Članovi PD “Suva planina” na najvišim vrhovima Suve planine

Protekle subote i nedelje članovi PD “Suva planina” organizovali su uspon na najviše vrhove Suve planine stazama sa Zaplanjske strane – Trem (1810 m); Đorđina Čuka (1735 m), Golemo Stražište (1714 m) i Litica u pokušaju.

Prvog dana na uspon je krenulo devetoro planinara. Na uspon se krenulo iz sela Gornji Dušnik. Najpre su stigli do vrha Trem, pa produžili do Đorđine Čuke, pa zatim krenuli i ka Golemom Stražištu.

Grupa od šest planinara izlazi na vrh Golemo Stražište, dok su ostali članovi grupe krenuli ka Crnom Bučju. Nakon njihovog ponovnog susreta usledio je spust obeleženom stazom ka selu Veliki Vrtop.

U nedelju je posećeno selo Mali Krčimir odakle je planiran uspon na vrh Litica. Prema planu krenuli su po lepom i sunčanom vremenu na uspon ali crni oblaci koji su se približavali sa zapada promenili su plan. Nakon dva sata počinje da pada i ledena kiša koja je prekinula planirani uspon.

Članovi PD Suva planina zahvalni su Vojkanu Komadiniću i Nenadu Minčiću za asistiranje i edukaciju prilikom vođenja grupe, Davidu Anđelkoviću koji ih je ugostio, Filipu Filipoviću za prvoklasni roštilj kao i svim ostalim učesnicima koji su se pobrinuli da akcija prođe bez problema i u dobroj atmosferi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com