Politika

Članovi niških odbora srpskih naprednjaka izglasali nepoverenje Lončaru i Stefanoviću

Niški odbori Srpske napredne stranke izglasali su nepoverenje ministrima Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru. Kako saznajemo među prvima taj posao su obavili i naprednjaci u Čačku, a isto glasanje očekuje i odbore u čitavoj Srbiji.

Prema rečima pojedinih članova Srpske napredne stranke sinoć je održan Gradski odbor na kome su se članovi jasno izjašnjavali o nepoverenju dva ministra u Vladi Srbije.

“Mislim da im je jednoglasno izglasano nepoverenje. Ne znam tačno, ali svi smo bili jedinstveni u tome”, kazali su Niškim Vestima.

Kako su nam objasnili sve je krenulo od Mesnih odbora. Na njima nije bilo klasičnog glasanja o nepoverenju već su članovi dobili priliku da se izjasne, odnosno da jasno kažu ko po njima radi dobro svoj posao, a ko ne.

“Krenulo se najpre od Mesnih odbora, na kojima su članovi imali priliku da iskažu svoje mišljenje o radu funkcionera te partije na svim nivoima. Oni su u velikoj većini napisali da nisu zadovoljni radom dva ministra u Vladi Srbije Nebojše Stefanovića i Zlatibora Lončara”, govore našem mediju.

Tako su se na spiskovima niških Mesnih odbora našli i pojedini funkcioneri koji nisu članovi Srpske napredne stranke.

“Izgleda da nisu svi shvatili šta im je zadatak, već su pisali sve čime nisu zadovoljni, pa je jedan od pominjanijih i rukovodilac niškog katastra, Zavoda za trensfuziju, zatim direktor Instituta za javno zdravlje i mnogi drugi”, ističe naš izvor.

“Čišćenje” stranke je počelo, a prema pisanju medija sprovodi ga predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić. On je kako saznajemo i prisustvovao sastanku u Nišu, ali se na telefonske pozive novinara Niških Vesti nije javljao. Za Kurir je međutim rekao da stranka analize pravi više puta godišnje.

„I više puta godišnje imamo promene na raznim nivoima, najviše na lokalnom. Javnost na kraju uvek bude obaveštena o kome se radi, ali taj proces se prvo mora završiti unutar stranke. U toku je analiza u svih 169 odbora, daće svoje mišljenje o radu od lokalnog do republičkog nivoa, pa ćemo poslednjih dana maja donositi odluke“, rekao je Glišić.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić više puta je najavljivao promene unutar stranke. Rekao je i da će na Skupštini Srpske napredne stranke u oktobru biti predstavljen novi tim za predstojeće izbore koji će biti održani na više nivoa u proleće 2022. godine. Do oktobra će biti održani i unutarstranački izbori, najavio je Aleksandar Vučić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Da li su ovo te najavljene dugo ocekivane promene? Ali ono sto mene najvise interesuje kako je Danijela Nesic glasala protiv Loncara? Kako ce sad dok je jos ministar njemu na oci kad treba da je postavi za direktora, sta ce se desiti ako zaista smene Loncara, da li sve sto je dogovoreno sa njim odlazi sa njim. Kako je zanimljivo, jedva cekam da vidim lica Jerkana i Danijele kad budu morali da napuste kancelarije

    1. HA, HA, HA, HA, CIRKUS U NIŠU. ČLANSTVO DIŽE RUKE PO OSEĆAJU STRAHA I UGROŽENOSTI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com