Društvo

Čiste grad i uklanjaju divlje deponije

JKP “Mediana” pored redovnih poslova koji podrazumevaju čišćenje javnih površina, uređenje zelenila i međublokovskog prostora, nastavlja sa uklanjanjem divljih deponija.

“Do sada su uklonjene divlje deponije u ulici Ivana Milutinovića, Ovčepoljsakoj u selu Donje Vlase i Mramoru. Inače, u planu JKP “Mediana” je da se uklone i očiste 44 divlje deponije, a spisak deponija koje je potrebno očistiti napravljen je u saradnji sa gradskim opštinama”, kaže Matić iz JKP “Mediana”.

Matić dodaje da uklanjanje divljih deponija koje su sada obeležene od strane gradskih opština ne spada u redovne poslove JKP “Mediana”, ali da ovo komunalno preduzeće na ovaj način izlazi građanima u susret.

“Krenuli smo sa čišćenjem divljih deponija koje se nalaze u neposrednoj blizini centralne zone grada, ali ne spisku se nalaze i deponije na soskom području, a ovim putem upućujemo apel građanima da više ne odlažu smeće na ovaj način”, dodaje Matić.

Foto: JKP Mediana

Aktivnosti javne higijene obavljaju se svakodnevno uklanjanjem otpada sa javnih površina i pranjem ručno i mašinski novim čisitilicama i uličnim usisivačima.

„Krenuli smo sa detaljnim sređivanjem Moravske ulice, Hercegovačke, Sarajevske gde uklanjamo i rastinje pored puta i na ivičnjacima“, dodaje Saša Matić.

Zajedničkom akcijom javne higijene i zelenila očišćena je Kovanlučka ulica i prostor oko mesne zajednice.

„Sektor zelenilo uprkos vrućini nastavlja po planu, a to su sve one lokacije i parkovske površine u gradu, sređivanje kružnih tokova ali i čišćenje zelenih povšina od otpada koji ostavljaju nesavesni građani a naročito na keju gde svakog jutra zatičemo velike količine otpada. Takođe smo na prijavu građana očistili izletište Kamenički vis gde je posle vikenda ponovo bilo dosta otpada van posuda koje smo postavili da građani mogu da odlože svoj otpad“, dodaje Saša Matić.

On dodaje da veliku pomoć u održavanju čistoće grada imaju od građana koji prijavljuju divlje deponije ili druge probleme koje uočavaju putem aplikacije EkoLovca. Zahvaljujući ovoj aplikaciji uspostavljena je odlična saradnja između JKP “Medijana” i građana na obostrano zadovoljstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com