Video

Čišćenje međublokovskog prostora još mesec dana (VIDEO)

JKP “Mediana” počela je čišćenje međublokovskog prostora. Radnici čiste betonske i asfaltne površine između zgrada širom grada.

Iako ovo čišćenje nije po planu i programu JKP “Mediana” je prionula na posao. Kažu da su zaključili da je najprljaviji deo između zgrada i da treba da se očiste.

“Zato smo krenuli sve kvartove da radimo, jedan po jedan. Radimo uz pomoć autočistilice i jednog radnika. Radnik ispred autočistilice uklanja travu i prljavštinu sa betonskih površina, a autočistilica za njim skuplja”, kaže rukovodilac Javne higijene JKP “Mediana” Ljubiša Janković.

Za sedam radnih dana očišćeno je dosta toga. Čišćeno je u Duvaništu, između ulica Majakovskog i Đerdapske, Bulevara Medijana. Urađen je i kvart oko Bulevra Nemanjića, iza TC Zona 1 i 3, a danas se završava i deo iza TC Zona 2. Radili su i oko Ulice Dragiše Cvetkovića, kao i deo oko pijace kod Trošarine. Danas čiste iza Pozorišta lutaka.

“Idemo redom, nemamo precizan plan, idemo i ka centru. Čistićemo kvart po kvart, svuda gde možemo autočistilicom da uđemo, to ćemo uraditi, rekao je Janković.

Napominju da postoje delovi grada u međublokovskom prostoru gde čistilica ne može da uđe i ti delovi ne mogu biti urađeni. Prema dosadašnjem tempu, za oko mesec dana će posao biti završen, kažu za Niške Vesti iz JKP “Mediana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A kontejnere jel cisti neko? Sta radi komunalna policja u Nishu? Koliko patrola ima i sta rade ostali?
    Necemo od korone da se zarazimo ali od svakakvog otpada sigurno hocemo,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com