Kultura

CINEPLEXX: SANTA MARIA DELLA SALUTE , premijera najveće srpske ljubavne drame

Film “Santa Maria della Salute” reditelja Zdravka Šotre premijerno će biti prikazan u bioskopu Cineplexx Niš u sredu, 21. decembra u terminu od 20:40.

Ljubavna drama u kojoj glavne uloge tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić govori o životu velikog srpskog pesnika Laze Kostića i njegovoj najvećoj ljubavi Lenki Dunđerski.

Film će se na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx Niš naći od četvrtka 22. decembra, dok će se specijalna projekcija, sa posetom ekipe filma bioskopu, održati u petak 23. decembra od 20 časova kada će pozdraviti gledaoce filma u bioskopu.

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Glumačku ekipu filma čine još Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srdjan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojsa Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić, Tihomir Stanić.

Film Santa Maria della Salute  će se na repertoaru svih bioskopa u Srbiji naći u distribuciji Art Vista distributerske kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com