Kultura

CINEPLEXX: Premijera Zone Zamfirove – drugi deo uz trubače (VIDEO)

Premijera filma “Zona Zamfirova – drugi deo” u bioskopu Cineplexx privukla je puno Nišlija, tako da su skoro dve sale ovog bioskopa bile popunjene. Mlada ekipa koja glumi naslovne uloge u filmu, pokazala je svoje umeće i potrudila se da savlada južnjački naglas. Nakon što su se poklonili niškoj publici, u salu su ušli i trubači.

“Na snimanju je bilo zaista lepo i dobro smo se zabavljali. Napravili smo lepu energiju, glumačka ekipa je mlada pa je sve izgledalo kao da smo na velikoj, radnoj eskurziji, ” kazala je Brankica Sebastijanović koja u filmu glumi Zonu Zamfirovu.

Na pitanje koliko je bilo teško savladati niški dijalekt, mlada glumica je odgovorila da su taj dijalekt više nazvali južnjačkim, nego niškim.

“Jeste bilo teško, ali smo imali probe u Beogradu mesec dana sa lektorom, pa smo onda vežbali. Meni taj dijalekt niije blizak, pa mi je bio dodatan teret, ali mi je bilo zabavno. Htela sam da probam, da vidim kako se snalazim i da li mogu da opravdam ulogu,” rekla je “nova”Zona.

Glavna uloga u filmu je velika odgovornost, ali uz napor i ljubav prema ulozi sve se savlada, dodala je Brankica Sebastijanović.

Milan Vasić u ulozi Maneta kazao je da njemu ništa nije bilo teško.

“Uživao sam u filmu. Uloga Maneta kao da je pisana za mene, nisam se posebno bavio glumom, samo sam pustio da teče. Dao sam emociju i ja i cela mlada i starija glumačka ekipa. Svi smo pomagali jedni drugima i mislim da smo napravili nešto što je dobro, gledajući reakciju publike po svim gradovima. Mislim da je film prihvaćen sjajno”, kazao je mladi glumac.

On je dodao da su na film najviše reagovali Vranjanci, jer je na dve projekcije bilo 2500 ljudi.

“U Vranju je bilo je u publici i dece i starijih, a bilo je i ovacija koje su trajale. I to na obe projekcije”, objasnio je Vasić i dodao da će uvek biti i onih kojima se film neće svideti.

“Ni “Kum” 1, 2 i 3 se ne sviđa svima. Ne obraćam pažnju baš na one koji dolaze da mrze film”, kazao je.

Na pitanje koliko je bilo opterećenje glumiti u nastavku “Zone Zamfirove” , Vasić je odgovorio:

“Ko kaže da je u prvom delu bilo baš ono što je Sremac napisao, možda Sremac nije to tako zamišljao. Mi smo se bavili Sremcem, ja sam se trudio da igram  Sremčevog Maneta, ali ovaj film je mogao da bude i zaseban, nezavisno od prvog dela. Mislim da je svako želeo da zna šta se desilo kasnije sa Zonom i Manetom”, zaključio je.

Nakon večerašnje premijere, ovaj film čiju režiju potpisuje Jug Radivojević, nastavitće svoj bioskopski “život”. Zona u Mane su nastavili da se vole, dve godine nisu imali dece, bilo je i ljubomore…Mane je napredovao u poslu i postao kraljev juvelir. Srećan kraj u svakom slučaju, a da li bi ga i Stevan Sremac tako napisao, ostaje da se pitamo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com