Kultura

“Cigani lete u nebo” na Letnjoj pozornici

Na Letnjoj pozornici u Nišu Narodno pozorište izvešće fragmente mjuzikla “Cigani lete u nebo” 09. septembra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Ovim nastavljamo sa igranjem predstava na otvorenom prostoru u septembru mesecu 2020. godine.

Predstava je rađena po motivima pripovetke “Makar Čudra”, Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića. Stanojević je ovu predstavu realizovao želeći da mjuzikle približi publici na jugu, što je i uspeo predstavom „Violinista na krovu“.

“Gorki je „svoje” Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo”. Zemlja je za njih pretesna. Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom”, saopštilo je Naredno pozorište.

Cena ulaznice je 300 dinara i može se kupiti svakog dana na blagajni pozorišta od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 14 časova, kao i na dan izvođenja predstave na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u vremenu od 19:30 do 20:30.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com