Društvo

Četvrta likovna kolonija u organizaciji GO Medijana, novac od prodatih slika ide porodilištu

Gradska opština Medijana, četvrtu godinu zaredom organizuje likovnu koloniju u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ iz Niša. Likovna kolonija će trajati od 26. do 30. juna, a umetnici će u tom periodu boraviti u Divljani. Prema rečima organizatora, cilj ove Likovne kolonije jeste promocija kulture i predstavljanje umetnika iz cele Srbije.

Ove godine će Likovna kolonija po prvi put imati i međunarodni karakter, jer će
učestvovati i umetnici iz Severne Makedonije.

Među učesnicima su ove godine Goran Nikolić, Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja, Branislav Milenković – Palma, Petra Jovanovska, Gvozden Antić, Goran Ristić, Marija Ristić, Ljubomir Cekić, Jelena Stošić, Dragana Despotović, Slavoljub Todorović – Zorkin, Boža Milić – Tisin.

“Na dan zatvaranja, slike nastale na ovogodišnjoj Koloniji biće predstavljene u Svetosavskom parku, u 11 sati“, a novac od prodatih slika biće uplaćen niškom porodilištu”, kazao je predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić.

Umetnica iz Skoplja, Petra Jovanovska ističe da se rado odazvala pozivu i da će se potruditi da sa kolegama iz Niša ostvari što bolju saradnju.

„Ja sam stigla ovde na poziv kolege umetnika Gorana Pikasa i vrlo rado sam se odazvala ovom pozivu i rado ću napraviti sliku i doprineti ovoj akciji. Kada se ide na neku likovnu akciju, cilj je da se upoznamo međusobno, da vidimo kojim tehnikama rade kolege, da se povežemo i da ostvarimo kontakte, kako bismo produžili saradnju“, ističe ona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com