Zdravlje

Četvoro zatrovanih hranom još u bolnici, sa tegobama ukupno 20 do 30 ljudi

Petoro građana Niša koji su se zatrovali hranom kontaminiranom salmonelom još je na bolničkom lečenju, a pretpostavlja se da je ukupno inficirano 20 do 30 osoba, izjavio je danas direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić.

 

„Naša je pretpostavka, po nekom epidemiloškom modelu da je toliko otprilike osoba inficirano. Mi smo pored ovih petoro koji se nalaze na bolničkom lečenju još desetak ambulantno pregledali, a imali smo i one koji su se telefonom interesovali i tražili savete zbog manjih tegoba“, rekao je Vrbić.

On je kazao da je salmonela potvrđena kod prvog pacijenta koji je otpušten sa klinike, dok se za ostale čekaju rezultati, ali da će svakako i kod njih biti potvrđena ista bakterija.

“Petoro pacijenata imalo je izraženije tegobe koje su zahtevale hospitalizaciju. U crevnim infekcijama najkritičnije su jako učestale stolice, nešto ređe povraćanje, povišena temperatura, bolovi u trbuhu i izražena opšta malaksalost“, kazao je Vrbić.

Prema nezvaničnim informacijama, svi pacijenti zatrovali su se hranom koju su jeli u jednom niškom restoranu.
Hrana koju su jeli je različita, ali su svi koristili isti preliv. Četvoro od pet hospitalizovanih pacijenata jeli su tartufe sa prelivom, a jedna žena je jela pljeskavicu sa prelivom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Hoce li ime restorana? Da ne nagadjamo sad ali juce svratio i vidim da vise nemaju tehnicke probleme. Rade punom parom i prelivom.

  2. Treba biti čovek i u ovakvoj Srbiji! To znači da je vlasnik restorana morao da se obrati javnosti i kaže kako i zašto je došlo do trovanja gostiju. Takvim, ljudskim potezom, samo bi podigao ugled svoje kuće. Ovako, građani su u riziku da se i dalje truju kod ovog Zozinog “rođaka”, pošto je nadležnim organima zabranjeno da objave ime nekoga ko ugrožava živote i zdravlje ljudi. Rampa u Doljevcu i dale radi, iako je sve odavno uklonjeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com