Sport

Četiri titule prvaka Srbije i dva rekorda za Streličarski klub Niš

Proteklog vikenda održana je završnica sezone u metnom streličarstvu i to najvažnijim turnirom u kalendaru – Državnim Prvenstvom Srbije. Streličarski klub Niš se vratio sa nekoliko titula Državnog prvaka, okićen medaljama, ali i sa dva nacionalna rekorda.

Državno prvenstvo je obuhvatilo dva turnira koja su održana na terenima beogradskog SK DIF. U subotu su nastupili veterani i sve mlađe kategorije streličara, dok je nedelja bila rezervisana za najjaču, seniorsku konkurenciju. Najbolji srpski streličari su se borili za titule prvaka Srbije u sve tri streličarske discipline – Olimpijskom luku, Kompaundu i Golom luku. Obzirom da su sva najpoznatija imena srpskog streličarstva učestvovala na ovom važnom događaju, žestoke borbe i neizvesnost do zadnje strele bili su zagarantovani. Kao favoriti u sve tri discipline u muškoj seniorskoj konkurenciji su i pre takmičenja označeni streličari niškog kluba.

Konačni saldo za SK Niš:

– Mihajlo Stefanović (Olimpijski luk): Nacionalni rekord, Juniorski državni prvak, Bronza u seniorskoj konkurenciji;

– Dejan Stojanović (Goli luk): Nacionalni rekord, Veteranski državni prvak, Srebro u seniorskoj konkurenciji;

– Ognjen Nedeljković (Kompaund): Seniorski državni prvak;

– Ekipni prvak Srbije (Olimpijski luk seniori) u sastavu Stefanović, Vulić i Grozdanović;

– Srebro za seniorsku mešovitu ekipu u sastavu Mihajlo Stefanović i Danica Nikolić (Olimpijski luk).

„Duga i izuzetno naporna sezona u metnom streličarstvu je završena, na Državnom prvenstvu smo krunisali ovu, verovatno najuspešniju sezonu u inače bogatoj istoriji SK Niš. Klub je ovosezonski dvostruki pobednik Kupa Srbije, sa sedam individualnih i dve ekipne titule Prvaka Srbije – rezultat je koji će dugo ostati neprevaziđen u streličarstvu Srbije“ – navodi se u saopštenju SK Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com