Društvo

Četiri osnovne škole u Nišu dobile poligon za edukaciju najmlađih u saobraćaju

Osnovne škole Ratko Vukićević, Radoje Domanović, Desanska Maksimović iz Čokota i Milan Rakić iz Medoševca dobile su saobraćajne poligone za obuku najmlađih učesnika u saobraćaju.

Prema rečima pomoćnice gradonačelnice Niša Vladislave Ivković zadužene za komunalna pitanja, edukacija najmlađih sugrađana je jako bitna u cilju njihove bezbednosti u saobraćaju. Novac za poligone obezbeđen je od naplate saobraćajnih kazni.

Ističe da je ukupna vrednost projekta preko četiri miliona dinara iz namenskih prihoda Grada i da su uz poligone učesnicima obezbedili nabavku biickli, bezbedonosne kacige, svetleće trake, prsluke, sve ono što može da doprinese učesnicima u saobraćaju.

Dr Marija Ranđelović, gradski većnik za obrazovanje kaže da su se rukovodili time da poligoni budu zastupljeni u školama i u nekom centralnom jezgru i u prigradskim naseljima kako bi na isti način pružili deci mogućnost da uče putem didaktičkih sredstava.

Direktorka škole Ratko Vukićević, Divna Stevanović ističe da svake godine u organizaciji Mupa Srbije i grada Niša se vrši edukacija prvaka za učešće u saobraćaju.

“Ovakav projekat je od velike važnosti jer smo mi u školi uveli novi predmet pod nazovim deca u saobraćaju. To je slobodna nastavna aktivnost koju je škola uvela samoinicijativno, tako da će učenici od septembra, uglavnom petaci, moći da primene ono što teorijski budu učili i dodaje da bezbednost dece mora da bude na prvom mestu u svakoj školi, a tu svakako spada i bezbednost dece u sabraćaju”, kazala je direktorka.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com