Sport

Četiri medalje niškim streličarima na takmičenju u Bečeju

Streličari kluba “Niš” uspešno su započeli ovu godinu, i u naš grad iz Bečeja doneli četiri medalje. Učestvovalo je šestoro takmičara ovog kluba, a borili su se u konkurenciji od 100 učesnika.

 

U muškoj seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom je bilo najviše takmičara, čak 27, a boje niškog kluba branili su Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Kvalifikacioni deo završili su na trećem i petom mestu, a kroz eliminacije su stigli do toga da u direktnom duelu gađaju za bronzanu medalju. Meč je bio krajnje neizvestan ali na kraju Mihajlo pobeđuje sa 6-4 i osvojio bronzu dok je Marko završio kao četvrti.

U konkurenciji juniorki olimpijski luk Danica Nikolić kvalifikacije je završila na drugom mestu što kasnije kroz eliminacije i potvrđuje i osvaja srebro na ovom turniru.

Kod seniora golim lukom nastupili su Stojanović Dejan, Majović Dragoljub, i Petrović Veljko. Kvalifikacije nisu prošle najbolje i Dejan je završio kao sedmi, dok Veljko i Dragoljub zauzimaju deseto i četrnaesto mesto.

“Srećom po nas, eliminacije su donele iščekivani preokret i na kraju Dejan stiže čak do medalje, ovog puta bronzane, dok Dragoljub i Veljko u finalnom plasmanu dele deveto mesto. Ekipno, ova trojka je osvojila srebro”, saopštili su iz niškog kluba.

Sledeće takmičenje Nišlije očekuje već 5. februara, na domaćem terenu.

“Ovo nije idealan početak sezone, ali su medalje zaslužene i turnir smo iskoristili da uvidimo gde imamo prostora za napredak. Sezona je još uvek na početku, ali nas već kroz dva meseca očekuje državno prvenstvo. Pre toga, naredni turnir koji se boduje za finalni plasman kupa Srbije će se održati u Nišu, i to 5. februara u sali Miroslav Antić. Nadamo se daleko boljem učinku naših takmičara na domaćem terenu”, kazali su u SK “Niš”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com