Sport

Četiri medalje i oboren rekord za niške streličare

I pored jako lošuh vremenskih uslova, na održanom takmičenju, u Beoradu, ekipa Streličarskog kluba “Niš”donela je četiri medalje i jedan državni rekord.  SK “Niš” dominirao je u  disciplinama ‘Olimpijski luk’ i ‘Goli luk’, ali nije imao predstavnike u disciplini – ‘Kompaund luk’.

Završeni mini prelazni rok je doneo i jedno izuzetno pojačanje za niški klub, a legenda srpskog kompaund streličarstva, šampion Evropskih Igara, Ognjen Nedeljković, novi je član SK Niš.

Na svom prvom turniru u dresu SK Niš Ognjen Nedeljković je bio dominantan kod Kompaunda: sa 700 poena u kvalifikacijama postigao je sveukupno najbolji rezultat turnira, što je potvrdio i pobedama u sva tri kruga eliminacija, čime je zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Mihajlo Stefanović, u disciplini Olimpijski luk bio je najbolji u kvalifikacijama, a zatim je ubedljivo eliminisao sva tri protivnika, čime je obezbedio drugo zlato za ovaj klub. Mihajlo je sada apsolutni favorit u ovoj disciplini u Srbiji, iako ima samo 19 godina.

Dejan Stojanović u disciplini Goli Luk je ovaj turnir završio tek na trećem mestu, ali je to nadoknadio Dragoljub Majović osvajanjem srebrne medalje. Zajedno sa kolegom Veljkom Petrovićem, trojka iz SK Niš je popravila i ekipni državni rekord za čitavih 39 poena.

Prvi put u dugoj i uspešnoj klupskoj istoriji dres SK Niš nose državni prvaci u sve tri discipline.

 

“Znajući da će ih trenirati i voditi Miljko Čolović, najbolji streličarski trener na ovim prostorima, ne sumnjamo da će takmičari niškog kluba postići velike rezultate u domaćem prvenstvu, ali i na međunarodnom planu”, kažu iz ovog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com