Sport

Četiri medalje i državni rekord za niške streličare na Kipru

Takmičari Streličarskog kluba “Niš” su se vratili sa Kipra, gde su učestvovali na 6. Afrodita kupu, sa čak četiri medalje i državnim rekordom. Ovaj kup je organizovala streličarska federacija Kipra koja ujedno obeležava i svoj 50. jubilej.

Na turniru je učestvovalo preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije, i naravno zemlje domaćina. Niški klub je doprineo reprezentaciji sa tri takmičara koji su kući doneli tri individualne medalje, jednu ekipnu medalju, i jedan oboreni državni rekord.

“Naš takmičar Ognjen Nedeljković koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom je zauzeo drugo mesto u finalnom plasmanu. Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je na žalost izgubio od kolege iz Grčke”, kazali su u SK “Niš”.

Kod mlađih konkurencija imali su dva predstavnika među juniorima olimpijski luk, Stefanović Mihajla i Vulić Marka. Ova dvojica mladih streličara važe za najperspektivnije streličare naše reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je na žalost takmičar iz Rumunije bio bolji. Stefanović sa druge strane je stigao do meča za bronzu koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra.

Foto: SK Niš

Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolje plasirani junior naše zemlje učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda, i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto ujedno postavivši i novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1234 krugova.

“Ovo je zaista veoma lep uspeh naših takmičara i ujedno odličan kraj sezone na otvorenom. Veliki je uspeh kada neki klub da čak trojicu svojih takmičara za nacionalni tim, a mi ne možemo biti nezadovoljni kada uzmemo u obzir da su se sva trojica vratili sa medaljama. Dva srebra, bronza, i ekipno zlato sa državnim rekordom je zaista ogroman uspeh i klub je ponosan učinkom svojih takmičara koji još jednom potvrđuju da su svi njihovi uspesi stečeni i zasluženi velikim radom. Ovo nas obavezuje da u narednom periodu postavimo još više ciljeve i radimo još bolje”, rekli su niški streličari.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com