DruštvoEkonomija

Četiri gradska preduzeća se spajaju u dva. Divljana se vraća Dečijem centru

Četiri gradske ustanove, Regionalni centra za profesionalni razvoj, Narodni univerzitet, Dečiji centar i Dečije odmarališe Divljana, biće spojene u dve, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za skupštinskom govornicom. Ona je precizirala da su oformljene dve radne grupe koje rade trenutno na pronalaženju najboljeg načina za spajanje ovih ustanova. Spajanje bi podrazumevalo da se Regionalni centar za profesionalni razvoj u obrazovanju spoji sa Narodnim univerzitetom, a Dečiji centar sa Divljanom.

Gradonačelnica je rekla da na ovaj način žele da naprave ustanove koje će biti ponos grada Niša i poručila zaposlenima da ne brinu jer je cilj da se sačuvaju radna mesta.

“Suština jeste da se da te dve nove ustanove ubuduće prate trendove obrazovanja”, kazala je Sotirovski.

Ona je podsetila da su Dečiji centar i Divljana ustanove koje su bile zajedno pa su se verovatno zbog nekih političkih namirivanja razdvojile.

“Potrebno je Divljanu vratiti našoj deci. Ja nemam ništa protiv da oni idu na Kopaonik i Zlatibor, ali pre svega treba da koriste nešto što je naše. Na kraju krajeva i te radionice koje organizuje Dečiji centar bi mogle da se organizuju u prirodi.”, dodala je Sotirovski.

Na spajanju četiri ustanova u dve trenutno rade dve radne grupe. One ispituju isplatljivost postojanja tih ustanova sličnih delatnosti, odnosno sagledavaju pozicije tih ustanova na tržištu.

“Nadamo se da ćemo od jeseni da imamo dve ustanove koje će raditi na adekvatan način. Narodni univerzitet ima skuplen prostor, a istovremeno imamo neiskorišćen prostor u Regionalnom centru, tako da ćemo njihovim spajanjem omogućiti da oni na bolji i kvalitetniji način pružaju usluge ljudima koji su često i van Niša. Mislim da je to i racionalizacija i između ostalog kretanje u pravcu modernizacije svih ustanova i racionalno iskorišćavanje njihovih prostora. Ono što je najbitnije je da imamo viziju da sačuvamo te ustanove i zaposlene.”, zaključila je Sotirovski.

Da podsetimo, u službenom listu se navodi da su zadaci radne grupe da po usvajanju Izveštaja i mera, objedini i koordinira postupanja, stavove i aktivnosti svih nadležnih organa i subjekata uključenih u sprovođenje usvojenih mera, da predloži nadležnoj upravi izradu nacrta pravnih akata čije je usvajanje uslov za realizaciju mera i uputi ih na usvajanje nadležnim organima.

DKC i “Divljana” poslovali su kao jedinstvena ustanova od 1999. do 2010. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Deciji centar treba pretvoriti u vrtić gde se Resava problem grada jer oni visak izdaju trećim licima grad od toga nema korist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com