Sport

Četiri gimnastička šampiona za srpski jug

Ovogodišnje finale Pionirske lige Srbije u muškoj spotskoj gimnastici, održano u Novom Sadu, donelo je gimnastici jugoistočne Srbije četiri šampiona. Novi državni prvak je najmlađi od njih, Uroš Đorđević (8 godina) iz prokupačkog Topličanina, dok su Nemanja Marjanović (12) iz Niša, Uroš Grujić (13) i Andrija Babić (14) iz Prokuplja i ranije bili osvajači šampionskih titula.

Uroš Đorđević nije bio junak dana zato što je postao prvak, već zato što je pobedio u svih pet (od šest) disciplina u kojima je nastupio. I ostala trojica južnjačkih šampiona osvojila su medalje u više disciplina, ali su jedino Đorđevićeve sve bile zlatne!

Bilo je to najlepše iznenađenje za čitav gimnastički svet Srbije, jer prošle godine, kada je Uroš Đorđević prvi put nastupio sa samo sedam godina, sve medalje pokupili su njegovi godinu dana stariji konkurenti. Sada je obilato naplatio dug i najavio da će, kako to u gimnastici obično biva, narednih godina biti nezaobilazan favorit među piionirima.

Trojica ostalih južnjačkih šampiona u osnovi su ispunila očekivanja, mada su se bar dvojica od njih (Grujić i Marjanović) nadala da će osvojiti više od jedne zlatne medalje. Takav optimizam ulilo im je drugo kolo Lige, održano nedelju dana ranije u Nišu, kada je Grujić pobedio u pet, a Marjanović u četiri discipline. Ipak, gimnastičari iz Novog Sada i Subotice pokazali su u finalu da ih južnjaci neće lako dostići. Na kraju je najviše medalja otišlo u Novi Sad, a zatim u Prokuplje, Suboticu i Niš.

Najuspešniji južnjak u starijim kategorijama ponovo je bio Prokupčanin Uroš Grujić (do 14 godina). Pobedio je na razboju i osvojio po dve srebrne (preskok i vratilo) i dve bronzane medalje (krugovi i parter). U istoj uzrasnoj kategoriji njegov klupski drug Andrija Babić postao je prvak na konju s hvataljkama, a bio je i drugi na krugovima i treći u preskoku, na razboju i vratilu.

Medalje za Topličanina osvojili su još Nikola Mitić (do 10 godina) – bronzane u preskoku i na vratilu, Vasilije Đinđić (do 8) – srebrna na razboju i Teodor Tasković (12) – srebrna na vratilu.

U niškom klubu je novu šampionsku titulu osvojio  Nemanja Marjanović (12). Pobedio je na krugovima, a bio je drugi na razboju i treći u parteru i na konju s hvataljkama. Medalje za Nišlije osvojili su još Trifun Marković (do 8) – srebrnu u preskoku i Jovan Janković (do 12) – bronzanu na krugovima.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com