Društvo

Česma „Bure“ na Paliluskom teferiču uništena: Kome li je ona smetala?

Česma „Bure“ na Palilulskom teferiču, pretrpela je velika oštećenja, kako najavljuje predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković biće obnovljena, ali su sada potrebna sredstva koja nedostaju.

„Žao mi je što ljudi dopuštaju sebi da uništavaju ovako nešto lepo. Sada su potrebna sredstava da se česma reparira i mi ćemo to da završimo ali mi nije jasno zašto stalno plaćamo nećije bahaćenje“, kaže Vučković za Niške Vesti.

On dodaje da je česma na teritoriji Gradske opštine Medijana i da se nada da će u reparaciji učestvovati komšijska opština.

„Imamo divnu saradnju sa Medijanom i nadam se neće biti problem da zajednički popravimo naše burence. Ova gradska opština na svojoj teritoriji ima puno česama jer je centralna gradska, ali ova naša ima neku svoju dušu, onu našu meraklijsku“, rekao je predsednik opštine GO Palilula.

Česma „Bure“ na Paliluskom teferiču postavljena je 2019. godine i uspela je da izdrži čitava samo dve. Izgrađena je donacijom „Društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule-SOKAK“,“Kluba privrednika Niša“ i pokojnog novinara Miroljuba Markovića. Tadašnje postavljanje koštalo je blizu 100.000 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com