Društvo

Cerjanska pećina atraktivna lokacija za razvoj turizma Gradske opštine Pantelej i Grada Niša

Projekat Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša za sređivanje ulaza u Cerjansku pećinu i poletne staze za paraglajdere iznad Oreovca na Višegrad steni odobren je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: GO Pantelej

Zajedničkom saradnjom gradskih i opštinskih struktura, na čelu sa gradonačelnicom Grada Niša Draganom Sotirovski, projekat je predstavljen ministarki turizma Tatjani Matić u skorašnjoj poseti gradu.

Foto: GO Pantelej

“Ovim projektom urediće se ulaz u pećinu, zaštitna ograda do ulaza i plato ispred vizitorskog centra. Projektom je obuhvaćena i obuka za profesionalne vodiče, što će olakšati organizovnje većih grupa i povećati dostupnost svim zainteresovanim posetiocioma. Takođe, finansiraće se uređenje poletne staze na Višegrad steni u susret svetskom prvenstvu u paraglajdingu koje će se održati sledeće godine”, saopštila je GO Pantelej.

U predhodnom periodu put do pećine uradila je GO Pantelej iz projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom, a Grad Niš je iz projekta prekogranične saradnje izgradio vizitorski centar ispred samog ulaza u pećinu.

Foto: GO Pantelej

Delegacija koju su činili predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković, sekretarka Skupštine GO Pantelej Marija Stanković, direktorka TON -a Dragana Petković i direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša Nebojša Lović sa saradnicima i profesionalnim vodičima, posetila je pećinu i na terenu sagledala potrebe u vezi realizacije projekta, kako bi ova lepotica u budućem periodu bila dostupna kako građanima Niša, tako i turistima.

Foto: GO Pantelej

Blago unutar pećine je jedinstveno, te Cerjanska pećina predstavlja izuzetan turistički potencijal Grada Niša i Opštine Pantelej.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ove žene znaju malo od turizam – tu je trebala da ide većnica Adrijana koju za toj zadužimo a vodila je turisti na Halkadiki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com