Društvo

Čepening“ obara rekord u prikupljanju čepova

Oborili smo rekord u količini prikupljenih čepova jer sam ubeđen da smo sada prikupili više od 2,2 tone plastičnih čepova, kazao je Vojkan Živković iz „Čepeninga“ Niš kada je počeo utovar čepova koji odlaze na reciklažu. On je dodao da će ova količina prikupljenih čepova biti dovoljna za nabavku pet do šest invalidskih kolica.

„Već znamo kome će ta pomagala ići, klinikama koje nisu dobile invalidska kolica, ali i nekim pojedincima. Sa tih šest pomagala koja će biti isporučena u oktobru stići ćemo do cifre od 50 isporučenih različitih ortopedskih pomagala, pojedincima i ustanovama“, kazao je Vojkan Živković.

Recikliramo, pomažemo i čistimo Srbiju, to je moto akcije „Čepening“ koja sve više dobija zamaha među sugrađanima, a postaće trajnog karaktera. A onda kada više ne bude potrebe za ortopedskim pomagalima nabavljaće se oprema za vrtiće, škole.

„Ovih, i više od 2,2 tone čepova, prikupljeno je za dva i po meseca što je, takođe, svojevrsni rekord, a sve više Nišlija sakuplja čepove kako bi pomogli svojim sugrađanima“, dodaje Živković. „Sakupljanjem čepova pomažemo sugrađanima, ali istovremeno pomažemo akciju za čistiji Niš“.

Akcija „Čepening“ je pokrenuta pre četiri godine, a svako može da pomogne. Dovoljno je da plastične čepove sa flaša koje se koriste u domaćinstvu ne baca već da ih donese „Čepeningu“. Zatvarči se sakupljaju na više od 50 lokacija u gradu, a u njihovo sakupljanje uključena je i ustanova Apoteke Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com