DruštvoZdravlje

“Čepening” donirao kolica i posteljinu niškom porodilištu

Klinika za ginekologiju i akušerstvo dobila je danas dvoja mehanička kolica za pacijente i 70 kompleta posteljine Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Prema rečima pokretača akcije “Čepening” Vojkana Živkovića zahvaljujući prikupljenim čepovima, klinikama, ustanovama i pojedincima u Nišu za proteklih sedam godina donirano je oko 80 različitih pomagala. Sutra će kolica za pacijente donirati Klinici za očne bolesti i Klinici za stomatologiju u tom gradu.

“Najbitnije nam je da su se gradjani ujedinili oko toga da ekološki deluju i da nešto je u suštini otpadni materijal iskoriste da pomognu kako pojedinicima, tako i ustanovama”, istakao je Živković prilikom predaje donacije.

Dodao je da se prikupljanje čepova nastavlja na više lokacija u gradu iako je otkupna cena smanjena sa 30 na 20 dinara po kilogramu. Živković je podsetio da se čepovi prikupljaju u svim državnim apotekama u Nišu, Banci dobročinstva Marine Adamović i u ambulantama zavoda za zaštitu zdravlja radnika.

Vojkan Živković; Foto: NV

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Dejan Mitić je rekao da je ta klinika dugo bila zapostavljena tako da se sada došlo u situaciju da puno toga nedestaje i dosta toga je dotrajalo.

dr Dejan Mitić; Foto: NV

“Dosta donacija smo imali od početka godine. Kolica koja smo dobili značajna su nam zbog pacijentkinja sa teškom kliničkom slikom, ali i porodilja”, izjavio je Mitić. Kazao je da prioritet novog direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić i uprave ginekologije obezbedjivanje boljih uslova i opreme za pacijentkinje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com