Društvo

Centru „Mara“ doniran EKG aparat

Ambulanta Centra „Mara“ u Nišu opremljena je novim EKG aparatom koji je donacija humanitarne organizacije Duh Amerike i američke vojske.

Svojim donacijama u prethodnom periodu oni su pomogli opremanje novih prostorija ove ustanove. Očekuje se da ova organizacija pomogne izgradnju još jednog sprata Centra za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica ometenih u razvoju.Ovim povodom Centar „Mara“ su juče posetili Džim Hejk, osnivač i vlasnik Organizacije Duh Amerike sa grupom američkih vojnika i dr Dragan Milić, predsednik Kluba srpsko-američkog prijateljstva.

„Danas smo gosti Centra „Mara“ i danas doniramo EKG aparat koji će omogućiti bolje zdravstvene usluge korisnicima usluga ove ustanove“, kazao je Džim Hejk. „Naš cilj je da na ovaj način zbližimo naša dva naroda i želju da ti odnosi budu što bolji, a trudićemo se da i dalje doniramo ono što je najpotrebnije nekim ustanovama“.

Ovo je samo nastavak dobre saradnje koju Klub srpsko-američkog prijateljstva ima sa američkom ambasadom, istako je dr Dragan Milić. On dodaje da se očekuje još donacija.
U Cenru „Mara“ kažu da im je ova donacija od velikog značaja, ali da im nedostaje još mnogo toga.

„Naša ustanova zbrinjava oko 80 korisnika svakog dana, pa nam je neophodno, pre svega, proširenje prostora“, kaže Miloš Otašević. „Danas smo dobili lepu donaciju koja je od značaja za rad naše ambulante“.

Centar „Mara“ već duže vreme čeka da joj se odobri prijem novih radnika kako bi mogli da krenu i sa novim programom „Predah od roditeljstva“. Prosor u kome bi korisnici iz ovog programa boravili već je završen, ali se on i dalje ne koristi jer država mora da odobri prijem novih ljudi koji bi radili sa korisnicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com