Društvo

Centralni trg najverovatnije ostaje bez jelki

Jelke koje decenijama krase centralni gradski trg u Nišu najverovatnije će biti posečene.

Ako je suditi prema fotografijama idejnog rešenja uređenja trga, koje su sastavni deo planskog dokumenta, jelke nisu predviđene u centralnoj pešačkoj zoni.

Osim travnate površine i cveća, u delu pešačke zone između spomenika Oslobodiocima Niša i česme, planom uređenja drveće nije predviđeno.

Foto: Sekretarijat za izgradnju grada Niša

Naš deo posla u uređenju trga i cele te pešačke zone jesu zelene površine i drvoredi. Onako kako diktira plan tako i mi postupamo. Što se jelki tiče, ako ih u planu uređenja trga nema, verovatno će biti posečene“, kaže Dragoslav Pavlović direktor JKP Mediana.

Svako stablo ima svoj životni vek, napominje Pavlović. Njihovo uklanjanje je krajnja mera, u slučajevima kada su suva, obolela, nebezbedna i prete da pričine fizičku ili materijalnu štetu.

Mi u ovom trenutku imamo jedno suvo stablo koje se nalazi u samom centru, ispred banaka. Stručne službe JKP Mediana su utvrdile da jedna breza mora da se ukloni i to ćemo uraditi već ove nedelje“, navodi Pavlović.

Radnici Medijane su u rekonstruisanom gradskom parku i oko njega zasadili 76 novih stabala.

Foto: S.P.

U periodu od 2015-2019. godine zasađeno je više od 2000 sadnica, a posečeno stotinak, isključivo bolesnih stabala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com