Virus Korona

CENTAR ZA ZAŠTITU POTROŠAČA: Hitno naložiti priključenje struje svima kojima je obustavljeno snabdevanje

Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga, nekoliko hiljada domaćinstava već nekoliko godina živi bez električne energije. Razlozi za obustavu snabdevanja električnom energijom su različiti i uglavnom nezakoniti, zbog čega smo protiv EPS i pokrenuli više sudskih postupaka, koji su u toku i da su donete prvostpene presude uglavnom u korist potrošača, ističu U Centru za zaštitu potrošača “Forum”.

Zbog svih tih građana koji trenutno žive u mraku, Centar za zaštitu potrošača obratio se i Vladi Srbije.

“U vremenu pandemije koronavirusa i vanrednog stanja, ovi građani nemaju uslova za održavanje potrebne higijene i predstavljaju potencijalnu opasnost od širenja zaraze. Takođe, zbog zatvaranja škola i održavanja nastave preko televizije i intreneta, njihova deca ne mogu da prate nastavu”, navodi se u saopštenju “Foruma”.

U ovoj organizaciji za zaštitu potrošača kažu da Vlada, umesto da naloži hitno privremeno priključenje svih isključenih potrošača električne energije, priprema uvođenje izolacije grada Niša, što je ravno otpisivanju
stanovnika Nišavskog upravnog okruga.

 

“Zbog svega navedenog, ponovo apelujemo na vas da se svim potrošačima, kojima je obustavljeno snabdevanje električnom energijom, odobri privremeno priključenje, koje će trajati do okončanja vanrednog stanja, a da se potom pokrenu pojedinačni zakonom propisani postupci u kojima će se na osnovu zakona razrešiti ova situacija.”

Centar za zaštitu potrošača FORUM je spreman da sudeluje u ovim postupcima i da pun doprinos u pravednom razrešenju problema ovih potrošača.

“U nadi da otpisivanje stanovnika Nišavskog upravnog okruga nije cilj Vlade Republike Srbije, očekujemo razumevanje i brzu reakciju u rešavanju ovog problema!”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com