Zdravlje

Centar za zaštitu mentalnog zdravlja organizuje akciju preventivnih pregleda

Ovog vikenda, Klinički centar Niš, odnosno Centar za zaštitu mentalnog zdravlja te ustanove, organizovaće po prvi put, svojevrsnu akciju preventivnih pregleda. Iz Kliničkog centra ističu da slede i podržavaju nameru države, Ministarstva zdravlja Republike Srbije i resornog ministra dr Zlatibora Lončara, da ranom dijagnostikom i promocijom prevencije, unaprede zdravlje svih građana.

U subotu 23.11. u periodu od 7,30 do 14,30 sati, u ambulantama Centra, simbolično, a povodom obeležavanja dana osnivanja ove organizacione jedinice KC Niš, lekari specijalisti će u ambulantama Centra, savetodavno razgovarati sa svim zainteresovanim građanima, koji imaju bilo kakvo pitanje ili nedoumicu u vezi sa boljom zaštitom svog mentalnog zdravlja.

Prema rečima rukovodstva Centra, cilj akcije je, pre svega, destigmatizacija i približavanje psihijatrijske službe čitavom stanovništvu.

Građani koji se odazovu akciji, moći će da dobiju odgovore na najrazličitija pitanja, od toga, da li je hronični umor koji osećaju psihogenog porekla, da li pate od psihogene nesanice i da li je bol koji osećaju psihogen, do toga, da li su depresivni ili pak anksiozni.

Osim toga, imaće priliku da dobiju i psihološko savetovanje, u smislu edukacije o tehnikama razrešavanja konflikta, rešavanja problema, organizacije vremena, veštine komunikacije i formiranja hijerarhije motiva.

Rukovodstvo Centra za zaštitu mentalnog zdravlja, na čelu sa Upravom Kliničkog centra Niš, ovim putem poziva građane, da se odazovu u što većem broju i da na taj način, učine korak napred u zaštiti svog mentalnog zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com