Društvo

Centar “Mara” uveo Kontakt centar

Centar za dnevni boravk dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara” uveo je Kontakt centar korisnike, roditelje ili staratelje.

Kontakt centru “Mara” korisnici i roditelji ili staratelji mogu da se obrate radi pružanja neophodne pomoći u vidu savetodavne podrške, dostavljanja na kućnu adresu najpotrebnijih životnih namirnica, medikamenata, kao i lekarske pomoći.

“Korisnici Centra “Mara”, kojih je više od 70, mentalno su ometena lica i veći deo njih ima neka hronična oboljenja. Veliki broj roditelja ili staratelja naših korisnika ima preko 65 godina, i pogođeni su merama zabrane kretanja, te im je pomoć drugih neophoda”, navode u saopštenju.

U rad na terenu uključeni su direktor Miloš Ranđelović, pomoćnik direktora Nikola Ilić, veliki deo kolektiva “Mare”, kao i lekari koji obilaze korisnike i njihove roditelje ili staratelje pružajući im pomoć u vidu pregleda i saveta. Delu kolektiva koji spada u ranjive i zaštićene kategorije omogućen je i organizovan rad od kuće uz podelu poslova.

Radno vreme Kontakt centra “Mara” je radnim danima od 8 do 15 sati, a u toj ustanovi kažu da ukoliko bude bilo potrebe produžiće radno vreme. Kordinator Kontakt centra “Mara” je pomoćnik direktora Nikola Ilić, a sve informacije mogu se dobiti od socijalnog radnika Milice Cvetković-Radenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com