AleksinacDruštvo

Cene u kafanama ne moraju biti „astronomske“: U kafani u Aleksincu kisela voda 20, kafa i rakija po 60 dinara

Da li su cene u kafanama i kafićima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim većim mestima opravdane?

Kafana u Aleksincu, u neposrednoj blizini bolnice u tom mestu, čija je vlasnica Jasmina Stanković (56) dokaz je da ugostiteljski objekti mogu da rade i sa cenama znatno nižim od onih koje obično susrećemo.

U Jasmininoj kafani „turska“ kafa košta 60 dinara, čaj i čaša gaziranog soka su po 50 dinara, a čaša kisele vode je samo 20 dinara. Šljivovica, lozova rakija i vodka koštaju po 60 dinara, dok je čašica vinjaka 70 dinara. Za „skuplja“ pića u Jasmininoj kafani važe piva koja koštaju 130, odnosno 140 dinara. U kategoriji „skupljih“ pića su i flašice Koka kole i Fante čija je cena 120 dinara.

Vlasnica Jasmina Stanković; Foto: Niške Vesti/ B.Lj.

Jasmina je za naš portal rekla da je kafanu otvorila pre četiri godine, nakon što je duže vreme radila u drugim ugostiteljskim objektima.

„Posao ide dobro, imam stalne mušterije. Ne razmišljam da menjam cene, moram da ih prilagodim ljudima. Koliko narod ima para takve su i cene, a narod u Alekcincu nema para da bi cene bile više. Uspevam da platim sve troškove, uključujući i zakup lokala i to mi je najbitnije“, kazala je Jasmina.

Ona je kazala da su cene u kafićima u Aleksincu daleko više, dok su ostale kafane „tu negde“ sa cenama.

„Moje cene su sigurno najniže u Aleksincu, jer sam novi preduzetnik. Da je tako govori i to što nisam do sada imala gosta koji se žalio na račun koji je platio u kafani“, izjavila je Jasmina.

Foto: Niške Vesti/ B. Lj.

Dodala je da zaista žali što joj je inspekcija zabranila da prodaje hranu u kafani, jer nema adekvatnu kuhinju, ali da su i cene hrane bile prihvatljive gostima – porcija pasulja sa slaninom i salatom koštala je samo 300 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Готово сам 100% сигуран, да су све ракије код госпође, или из Суботице, или из руских трговина, где се тзв. “кајсијевача” и “дуњевача” продају по цени од 350 -700 дин. за литар. О том “квалитету” је сувишно трошити речи.
    Ако у литри има 33 чашица од 0,03, математика је јасна.
    То је одлична зарада !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com