Ekonomija

Cene mesečnih kartica se vraćaju na staro

“Nišekspres” će vratiti cene mesečnih kartica za žitelje Svrljiga, Aleksinca, Doljevca, Ražnja i Gadžinog Hana na one koje su važile do 1. septembra kada su iste poskupele, jedan je od zaključaka sastanka u Nišavskom upravnom okrugu, kojem su prisustvovali predstavnici ovih opština i “Nišekspresa”.

Sasatanku je prisustvovala i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski. Predstavnici lokalnih samouprava i “Nišekspresa” su se sastali kako bi postigli kompromisno rešenje za problem koji je nastao posle poskupljenja karata ali i ukidanja ili skraćenja nekih linija do pojedinih sela u tim opštinama.
Na sastanku su se čula i neka moguća rešenja. Primera radi u opštini Aleksinac je u toku priprema za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva između lokalne samouprave i prevoznika koji će biti izabran. Predstavnik ove opštine Dejan Milošević smatra da bi to opet mogao da bude „Nišekspres“ jer jedino oni imaju dovoljno kapaciteta da pokriju sve linije na teritoriji opštine Aleksinac.

Foto: V.P.

„Naš zadatak je kao opštine je da odredimo linije koje će oni da voze, a oni cenu koju treba da platimo. Da li ćemo mi to moći drugo je pitanje jer mi nismo opština koja ima veliki budžet. Da obezbedimo prevoz za 72 sela je veliki iznos“, kazao je Dejan Milošević.

Cena karata je problem i u opštini Merošina. Ova lokalna samouprava treži nižu cenu karata za njene građane. Trenutno je cena mesečne radničke karte od 6 do 7.000 dinara.

Foto: V.P.

„Zadovoljni smo pokrivenosti sela, ali je problem visina mesečne karte. Možda sa aspekta tržišne ekonomije ta cena jeste opravdana i realna, ali je standard građana takav da je to njima previše skupo. Lokalna samouprava ima obavezu da obezbedi prevoz za decu iz osnovne škole i mesečno za to izdvajamo milion i 200.000 dinara, a za socijalne slučajeva 400.000 za mesec dana. Iz malih budžeta je nemoguće izdvojiti subvencije za prevoz. Sada tražimo kompromisno rešenje“, istakla je Sanja Stajić iz Merošine.

Pored visokih cena karata primedbi je bilo i zbog ukidanja nekih linija ili njhovog skraćenja. Ovaj problem može da se prevaziđe, smatraju u „Nišekspresu“ uz pomoć subvencija. Novica Tasić, zamenik generalnog direktora „Nišekspresa“ navodi i primere lokalnih samouprava u kojima je postignuto takvo rešenje.

„Javni prevoz nije samo cena. To je i vozač i dobar mehaničar i dobar autobus i dobra linija. Javni prevoz je i dobro postavljen red vožnje. To je i pojedinačna karta i mesečna karta koju koriste građani sa svakodnevnim obavezama u gradu. Visinu cene određuje i broj putnika. Da bi neka linija bila rentabilna mora da imamo i određeni broj putnika“, kaže Tasić.

Prema rečima načelnice Dragane Sotirovski kompromisno rešenje je moguće.

„Prvo što treba da se uradi je da se napravi mreža linija i da se vidi koliko će to da košta i da li će lokalne samouprave da imaju ili ne para u svojim budžetima za tu namenu.Možda je rešenje u onome što radi Aleksinac, u javno-privatnom partnerstvu, a Niš to radi godinama. Izdvaja iz budžeta 200 miliona dinara godišnje i subvencioniše prevoz. Naše lokalne samouprave koje pripadaju devastiranim područjima neće moći mnogo para da izdvoje, ali jepotrebno da vidomo koliko je potrebno“, kazala je načelnica Dragana Sotirovski.

Nišavski upravni okrug je spreman da pomogne lokalnim samoupravama da se dopisima obrate odgovarajućim ministarstvima.

„Ako budu bila potrebna dodatna sredstva ka lokalnim samoupravama, onda ćemo ta srestva tražiti da bi se prevoz vratio na staro ili da tražimo pomoć od Ministarstva saobraćaja da vidimo šta oni sugerišu“, dodala je Sotirovska.

Dok se ne pronađe trajno rešenje „Nišekspres“ će sniziti cene na prethodni nivo ali najkasnije do kraja jabuara 2020.godine, a loklane samouprave će u međuvremenu kontaktirati određena ministarstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com