Ekonomija

Čelnici Niške Banje nadaju se boljitku u narednoj godini – koja je veoma važna za ovu gradsku opštinu

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su na sednici budžet grada, koji za 2021. godinu iznosi 11.8 milijardi dinara.

Osvrćući se na budžet grada, predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dušan Živković i predsednik Skupštine Tomislav Kostić, ne kriju zadovoljstvo i izražavaju veliku zahvalnost gradonačelnici Grada Niša, gospođi Dragani Sotirovski i svim odbornicima koji su prepoznali da je ulaganje u kapitalne projekte, koji će se naredne godine realizovati u Niškoj Banji, pokretač razvoja Gradske opštine Niška Banja, koja je veliki potencijal za razvoj Grada Niša.
Naime radi se o projektima izgradnje Akva parka i Kulište.
Za izgradnju akva parka grad je opredelio parcelu na “Loznom kalemu” na samom ulazu u Nišku Banju. Predviđeno je izdvajanje 496 miliona dinara za izgradnju prve faze.
Za drugi, ali ne i manje vredan projekat “Kulište” u budžeta grada planirano je 20 miliona dinara, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 40 miliona.
Kako je i ranije istakla gradonačelnica Niša, “zadatak je da Nišku Banju učinimo prepoznatljivom u turizmu. Grad je tu da pomogne u onom delu da Banja ima bolje sadržaje, da uredi prostor i da dobije sve što jedna banja mora i treba da ima”. Samo sinergijom Grada Niša i Gradske opštine Niška Banja može se Banji vratiti stari sjaj i zasluženo mesto na turističkoj mapi Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com