Društvo

Cela Banja – jedna cena i jedna zona

Stanovnici Niške Banje, bez obzira u kom delu žive, plaćaće istu cenu karte za autobuski prevoz. To do sada nije bio slučaj jer se druga zona završavala kod banjske rampe, a ako bi išli stanicu dalje plaćali bi cenu karte za treću zonu.

Granica druge zone pomera se od stajališta kod banjske rampe do stajališta “Kožara” u Železničkoj ulici, kaže direktor Direkcije za javni prevoz Milan Milić. Osim stajališta “Kožara” u Železničkoj, po odluci Gradskog veća, u drugoj zoni je sada i stajalište “Konjički klub” u Carigradskoj ulici, gde saobraćaju prigradske linije ka Sićevu, Ostrovici i Ravnom Dolu.

 

Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz; Foto: I.M.

“Ideja je bila da svi stanovnici Niške Banje pripadaju drugoj zoni jer je i sama okretnica u njoj. Ljudi koji žive u blizini Železničke ulice koristili su stajalište koje je bilo u trećoj zoni, i zbog toga je odlučeno sve ovo. Celo naselje Niška banja sada pripada drugoj zoni. To je bio zahtev Gradske opštine Niška Banja i mi smo to sagledali, jeste logično, postoji opravdanost i izašli smo u susret tom zahtevu”, kaže Milić.

U Direkciji podsećaju da je početkom februara, kada je uveden novi sistem javnog prevoza i granica između prve i druge zone pomerena, i više nije na Trošarini, već iza Ekonomske škole. Tako su srednje škole, obližnji tržni centar, kao i ulica Marina Držića ušle u prvu zonu tarifnog sistema javnog gradskog prevoza. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com