Društvo

Čekaju se delovi iz inostranstva za novu fontanu koja je pokvarena usled oštećenja

Nova fontana u Nišu proradiće kada stignu neophodni delovi koji su već naručeni iz inostranstva, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je ponovila da su mlaznice fizički oštećene, ali nažalost nije potrebno samo njih zameniti, već i kompletan deo u kome se nalazi elektronika.

Fontana je radila do trenutka dok nije održan skup oltajmera i Grad je nakon toga doneo odluku da nikakvih više skupova neće biti na gradskom Trgu, upravo zbog nebrige pojedinaca. Gradonačelnica kaže da se nije vodilo računa ni o tome da voda koja prolazi kroz fontanu ima dosta kamenca u sebi i da za sve ovo vreme koliko je radila ni jedno sredstvo za održavanje fontane nije korišćeno. Ipak, to je manji problem u odnosu na fizičko oštećenje.

Da li će podneti krivičnu prijavu protiv Udruženja oltajmera još uvek je neizvesno, to će se kaže gradonačelnica dogovoriti sa kolegama iz pravobranilaštva.

“Ne znam koliko je realno da sada okrivimo samo ljude koji su automobilima prelazili preko fontane, jer vidite i sami da ima i onih koji su rušilački nastrojeni. Onog trenutka kada smo zamenili staklo na fontani u Parku Sveti Sava, nakon tri dana to staklo je slomljeno, stavili smo mobilijar u Čairu posle nekoliko dana je slomljen, polomljen je nakon pet dana mobilijar i u parku iza Delte. Zbog toga ćemo kroz Savet za bezbednost saobraćaja u 2023. godini postaviti video nadzor u gradu kako bi policija mogla lakše da dolazi do svih tih minovnika”, kazala je Sotirovski.

Foto: V.M.

Ona je podsetila da je prošle godine urađen video nadzor u Tvrđavi, pa se sada lakše dolazi do vandala koji seku kablove na punjačima. Potrebno je i da sami građani Niša prijavljuju sve one koji ruše grad. Zbog svega ovoga, zaključila je Sotirovski, grad će da uvede i čuvare parkova koji će fizički biti prisutni kako bi vodili računa o imovini grada.

Radovi na rekonstrukciji fontane oštećene prilikom skupa oldajmera; foto: Niške Vesti

Za održavanje svih fontana u Nišu grad godišnje izdvaja 6,3 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Да ли се и табла са ознакама да се реконструише ул. Војводе Путника чека такође из иностранства ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com