Virus Korona

Čeka se odluka o novim merama. Ministar Lončar poručio „poslušaćemo struku“

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će nadležni poslušati struku i sa novim merama za suzbijanje širenja koronavirusa izaći za dan ili dva.

 

„Imamo od juče predloge za nove mere i u roku od dan ili dva ćemo izaći sa novim stavom na osnovu situacije“, rekao je Lončar.

Kaže da to mora da bude zajednička odluka svih ljudi iz Kriznog štaba.

„Prevashodno slušamo struku. Ono što nam oni predlože to ćemo siguran sam i usvojiti“, rekao je Lončar.

Da podsetimo, imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković je rekao za RTS da  su lekari juče na sednici Kriznog štaba predlagali ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 18 časova jer je epidemiološki rizik u večernjim časovima nešto veći.

On je naglasio da su na snazi postojeće mere, da u objektima ne smeju da sede više od dve osobe koje nisu iz istog domaćinstva, da svi moraju da nose maske. Poručio je da moramo da preuzmemo sve što je moguće da se sprovedu postojeće mere bez rezervi i ponovio da moraju da se izbegavaju neesencijalni kontakti, da se nose maske i da se drži distanca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button