Kultura

“Ćaskanje o operi” sa Draganom i Isidorom Moles

Muzički performans “Opera nije bauk – Ćaskanje o operi” u susret Međunarodnom prazniku žena, biće održan u Nišu.

Nastupiće operska pevačica Dragana Moles sa kćerkom Isidorom, koja je takođe solo pevač, uz klavirsku pratnju Bojana Mladenovića, pijaniste iz Niša.

Muzičko veče biće održano u Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Nišu u četvrtak 7. marta od 17 časova, a ulaz je slobodan.

Izvešćemo nekoliko operskih fragmenata, popularne arije savremenih i kompozitora klasične muzike. Nisam sigurna koliko će trajati, ali ćemo svi da uživamo. Opera nije nikakav bauk, naprotiv, jako je zabavna i duhovita, i ima fantastične poruke. Ovakvi programi su čista potreba – posetiocima da slušaju kvalitetnu muziku, a učenicima da nauče nešto novo. Tako se neguje publika”, kaže Dragana Moles, koja poslednjih nekoliko godina živi na relaciji Rim-Niš.

Ovo nije prvo veče operskih arija koje Dragana priređuje u svom rodnom gradu. Krajem prošle godine je u Niškom kulturnom centru, nastupala sa jednim od šest Pavarotijevih učenika, nedavno je bila gost na koncertu srpske operske dive Jadranke Jovanović u Nišu, a kao član udruženja “Prijatelji muzike” održala je niz humanitarnih koncerata.

Dragana za naredni period najavljuje seriju muzičkih programa koji će biti organizovani u različitim prostorima u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com