Društvo

Čas za najmlađe: Кako posaditi tuju?

Projekat Gradske opštine Medijana i Rotarakt kluba „Niš – Кonstantin Veliki“ - „Zelenilo za najmlađe“

Sticanje znanja od malih nogu u oblasti ekologije i zdrave životne sredine, cilj je projekta „Zelenilo za najmlađe“ koji realizuju Gradska opština Medijana i Rotarakt klub „Niš – Кonstantin Veliki“ u vrtiću „Leptirić“ u Nišu.

Novo ruho u susret lepim danima u niškom naselju Duvanište dobilo je jedno od najvećih niških obdaništa. Uz raznobojne balone mališanima je održan mali čas sadnje biljaka u dvorištu, pa su novo mesto za život dobile 162 sadnice različitih vrsta tuja. Oplemenjena je okolina gde deca provode slobodno vreme tokom boravka i igre, a ceo prostor oko vrtića učinjen zelenijim i čistijim.

Foto: GO Medijana

Ranijim projektima Gradske opštine Medijana u oblasti zaštite životne sredine ozelenjena su dvorišta Osnovne škole „Sveti Sava“ i više vrtića niške „Pčelice“. Time se najveća niška opština pridružuje aktivnostima na nivou države za što više zelenih prostora, pre svega u gusto naseljenim delovima grada i bližoj životnoj okolini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com