Hronika

Carinici sprečili krijumčarenje zlatnog nakita vrednog oko tri miliona dinara

Carinici su, u saradnji sa policijom, 1. februara 2020. godine, na prelazu Gradina, sprečili krijumčarenje oko 850 grama zlatnog nakita i 15 boksova cigareta sa stranim akciznim markicama.

Kako poručuju u saopštenju iz Uprave carina, rekršaj je otkriven kada je na ulaznu kontrolu pristigao putnički kombi „ford galaksi“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz svoje zemlje ka Nemačkoj putovalo petoro bugarskih državljana.

“Bez obzira što su svi rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, izdvojeni su za detaljan pregled i ispostavilo se da je ta procena bila dobra, jer je kod troje putnika pronađena krijumčarena roba. Već na samom početku kontrole carinik je u jastuku, na kojem se odmarala jedna od prisutnih putnica, pronašao dve zlatne ogrlice i narukvicu, ukupne težine oko 700 grama, čija je vrednost procenjena na gotovo tri miliona dinara”, poručuju u Upravi carina.

Oni dodaju da je u prtljagu druge putnice pronađeno 17 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 80 grama, a u koferu jednog od putnika pronađeno je devet zlatnih narukvica, kao i dva prstena, čija je ukupna težina oko 70 grama.

Foto: Uprava carina

“Daljom kontrolom je i u šupljinama sedišta vozila pronađeno 15 boksova različitih cigareta, za koje se kao vlasnik javio muškarac u čijem je prtljagu pronađeno i 70 grama neprijavljenog zlata”, ističu iz Uprave carina.

Neprijavljeno zlato, kao i cigarete će biti predmet hitnog prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom, dodaju iz Uprave carina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com