Društvo

Čari Zlatibora za decu u hraniteljskim porodicama u organizaciji opštine Medijana

27-oro dece i 14 hranitelja, otputovalo je na odmor na Zlatibor u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Sedmodnevni boravak u odmaralištu „Boem“, gde su im obezbeđeni smeštaj i hrana (5 obroka), još jedan je poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.

Za najlepše uspomene, koje će deca poneti sa odmora, pobrinuće se supervizor, odnosno stručno lice, koje će aktivno učestvovati u kreiranju njihovih slobodnih aktivnosti. U prostoru obezbeđenom za provođenje slobodnog vremena, deca će uz edukativni materijal, moći da igraju društvene igre, stoni tenis, a imaće i niz drugih aktivnosti, navedeno je u saopštenju opštine.

Ova akcija, zahvaljujući kojoj će, deca u hraniteljskim porodicma, moći da uživaju u čarima Zlatibora, nastavak je saradnje najveće niške opštine, sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.

Prema njihovim rečima, gradska opština Medijana organizovala je i proslave rođendana, uručivala prigodne poklone deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama, organizovala boravak u Divljani i realizovala niz drugih aktivnosti, koje za cilj imaju bolju socijalizaciju i poboljšanje položaja dece, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama.

Tradicionalno, deca u hraniteljskom porodicama, gosti su Medijaninog Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Gradska opština Medijana jedina u Srbiji ima fond za hraniteljstvo, a koji se u skladu sa odlukom Veća Gradske opštine Medijana puni, tako što funkcioneri i zaposleni, koriste i plaćaju usluge opštinskog bifea.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com