Virus Korona

Čak pet pacijenata sa potvrđenim virusom korona, preminulo je u niškom Kliničkom centru

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 163 pacijenta. Kod 99 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 4 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 15 pacijenata. Kod 7 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 48 pacijent. Kod 45 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close