Sport

Čak 11 medalja u Malmeu za Nemanju i Nikolu

Plivači Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ iz Niša Nemanja Tadić (23) i Nikola Ljubisavljević (18) osvojili su na medjunarodnom plivačkom takmičenju održanom minulog vikenda u švedskom gradu Malmeu čak 11 medalja i to sedam zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane.

Nemanja Tadić takmičio se u sedam trka i u svih sedam trka stigao do zlata, a njegov klupski kolega Nikola Ljubisavljević nadmetao se u pet trka i u četiri došao do pobedničkog postolja.
Trener PAK „Delfin“ Miljan Perović rekao je da je izuzetno zadovoljan nastupom dvojice plivača, posebno što su uspeli da poprave svoja dosadašnja najbolja vremena u disciplinama u kojima su se nadmetali. Perović je istakao da su Tadić i Ljubisavljević bili jedini predstavnici naše zemlje na takmičenju u Švedskoj.

“Veliku zahvalnost za odlazak u Malme dugujemo gradu Nišu, odnosno gradonačelniku Darku Bulatoviću i gradskom većniku Branislavu Kačaru, niškoj gradskoj opštini Medijana i njenom predsedniku Nebojši Kociću“, rekao je Perović.


Medjunarodno plivačko takmičenje u Malmeu okupilo je oko 300 plivača sa invaliditetom iz desetak evropskih zemalja.

Plivački miting održan je u okviru igara „Malme open“ koje se tradicionalno svake godine početkom februara organizuju u tom gradu.

„Malme open“ predstavljaju najmasovniju sportsku manifestaciju osoba sa invaliditetom posle Paraolimpijskih igara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com