Virus KoronaZdravlje

Čair ima Wi-Fi, toplu vodu: O pacijentima brine 60 medicinskih radnika i 16 lekara

Hala “Čair”, privremena bolnica počela je da prima prve pacijente za vikend i trenutno ih ima 19, odnosno 8 žena i 11 muškaraca. To su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom sa čitavog jugoistoka Srbije, potvrdio je Prof. dr Goran Stanojević, zamenik geleralnog direktora Kliničkog centra Niš Niškim Vestima.

“Svi pacijenti koji su smešteni u Hali “Čair” su u stabilnom stanju. Svi imaju dvadesetčetvoročasovnu medicinsku negu. O pacijentima brine 60 medicinskih radnika i 16 lekara, koji će se smenjivati”, rekao je Stanojević.

Hala Čair ima non-stop Wi Fi, toplu vodu a pacijentima je ponuđeno tri obroka dnevno.

“Mi prihvatamo sve pacijente sa jugoistoka Srbije koji prvo dolaze u trijažni centar u niški Klinički, gde se radi procena da li se pacijenti po težini kliničke slike upućuju u neku od Kovid bolnica ili ovde u halu. Predviđeno je da pacijenti ovde budu smešteni 28 dana i nakon dva uzastipna negativna testa odlaze kući”, rekao je zamenik direktora KC Niš.

U hali „Čair“ nalazi se ukupno 256 kreveta za prijem lakših pacijenata obolelih od korona virusa.

Vojska Srbije opremanje „Čaira“ završila je krajem prošle nedelje, a pored kreveta, tu se sada nalaze i ambulante, trpezarije, sanitarne prostorije, biblioteka, tv sala, prostor za bavljenje rekreativnim aktivnostima.

Hranu za obolele pripremaće zaposleni u kuhinji Studentskog centra, a grad Niš obezbedio je 100.000 pribora za jelo za jednokratnu upotrebu.

Ukoliko bude potreba za dodatnim kapacitetima, Nišu je spremno još 280 postelja u osnovnim školama „Mika Antić“ i „Duško Radović“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com